Direktlänk till inlägg 21 mars 2017

Vår 2017

Av S - 21 mars 2017 12:21

Helgen som var bjöd oss på försmak om vad som komma skall. Helt fantastiskt med sol och vi drack vårt morgonkaffe på altan utan jackor. Längtar.

Vi har velat ha ett uterum och med tanke på allt vi vill ha så måste vi hålla ner kostnaderna. Vi har efter mycket funderingar valt att köpa oss ett växthus. Ett växthus som fungerar mer som ett orangeri. Växthuset har en stormgaranti som passar i vårt område där det kan blåsa rejält. Vi åkte till Bromma där Willab Garden ligger för att se på alla deras alternativ. Det blev ett Garden room.

Det blir en stengrund med klassiska tumlade grå stenar i lodrätt/vågrät riktning.


 
Växthuset är vitt med dubbeldörr som man kan låsa. Hela 289 cm i takhöjd och 200 cm i vägghöjd. Växthuset är försett 4 stora ventilationsfönster med automatisk fönsteröppnare för optimal ventilering. Kraftig automatisk öppnare säkerställer att takfönstren inte blåser upp, ens i hård blåst.


 Växthuset är 15 kvm och kommer att monteras på vår södersida. Vi ska ta fram el dit så att vi kan ha infravärme och belysning. När vi kollade på växthus så föll vi båda för de växthus med murade grunder och nockdekoration. Så fina. Men jag vill ha vy ut uppifrån och ner då vi kommer att inreda både ute och inne. Nockdekoration vill jag ha, men inte J. Han säger sällan nej så när han väl säger nej så köper jag det. J

I växthuset kommer vi att ha en matgrupp och en loungedel. Vi kommer ha medelhavsväxter inne i växthuset och tomater. Vår södersida är otroligt varm då det inte finns någon som helst skugga på sommaren. Därför kommer vi att ha pallkragar där vi odlar det mesta samt hyllor längs husväggen. En pergola kommer att byggas och murgröna och klematis kommer att växa längs stolparna.

Vi ritade ut vårt växthus i söndags och vi kommer att placera det längs tomtgränsen och inte längs huset. Anledningen till det är att vi vill att växthuset riktar sig mot vår japanska trädgård. Vi tänker oss också att fortsätta med marksten utanför växthuset och mot den japanska delen. Det känns så kul att se hur slutresultatet blir. Leverans vecka 14.


Sedan är det detta med lekstuga. Jag hade en dröm om lekstuga när jag var liten, men det blev aldrig någon så nu tänkte jag ge mina barn en lekstuga. J tänkte först bygga en lekstuga i lika stil som vårt hus, men den tanken begravde vi då det tar för mycket tid då vi har andra projekt som måste fixas med. Vi hittade ett par alternativ på nätet och barnen fick själva välja. De alternativ jag plockade fram hade alla liggande panel vilket var mitt krav. Det fanns en lekstuga som jag inte kunde förlika mig med och givetvis var det den de ville ha. J Jag måste sätta min perfektionism åt sidan helt enkelt. Det behöver jag så tack mina underbara barn.

Lekstugan är superkul. Den har nämligen ett loft. Jag målar den vit med en grå dörr så kommer den att smälta in fint. J Den kommer att stå mot muren vi har med dörröppningen mot berget där de leker hela tiden. Leverans vecka 16.


 I övrigt så är vårt bygglov inskickat sedan snart 6 veckor. De behandlar ansökan för tillfället och vi hoppas att det blir klart inom några veckor utan kompletteringar. Vi är beredda på att vi kommer att behöva rita det mindre då det är väldigt nära vår grannes garage. Då får det bli så och sen bygger vi ut vårt vardagsrum inom några år istället.

Vi ska även bygga oss en carport med förråd 6 m ggr 10 m då vi saknar förvaring. Vi tänkte vänta med det då tillbyggnaden är viktigare, men vi blir tokiga snart. Eller mer tokiga. ;-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 21 november 2017 16:21

Länge sedan jag sist. Vårt Attefallshus är nu klart. Slutbeskedet har kommit och vår första hyresgäst flyttar nu in. Hur vi tänker med uthyrning framöver får tiden utvisa. Köket i huset har ingen ugn så vi satte upp väggskåp med en inbyggd microvågsu...

Av S - 24 september 2017 09:19

  Denna sommar vistades vi inte i torpet mer än 2 nätter. Så har det sett ut de sista åren. J åker oftast dit ensam på våren och klipper/röjer och öppnar upp det. Vi åker sen dit hela familjen i 2-3 nätter innan jag får "panik" för att det är trån...

Av S - 12 juni 2017 08:42

Vi har köpt oss ett Attefallshus. Det är idag ett visningshus och så snart vi fått startbesked så leverarar de det. Vi har köpt huset från Attefallsspecialisten. Det är idag svart, men det målar vi sen om till vitt.   Vi valde att investera i ett...

Av S - 4 april 2017 14:00

Nu är vi igång! Äntligen. Vi ska nu bygga grund för växthuset. Idag kommer marksten som vi beställt och imorgon kommer växthuset. Vi valde kvadratisk marksten i grafit. Vi ska även bygga in vårt spabad och det blir en pergola över den. Vi får även ...

Av S - 7 februari 2017 11:03

Hann jobba tre dagar innan det blev dags för vab. Efter sju år som förälder så blir jag inte stressad längre. Värre när sonen var liten då allt var så nytt. Jag var osäker både i föräldrarollen och yrkesrollen då vilket jag inte är idag. Jag tror att...

Presentation


Välkommen till Villa Kvarnbäcken!


Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Blogkeen
Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se