Senaste inläggen

Av S - 8 juli 2014 20:54

ALLT är verkligen fint och jag vill ha ALLT! :-)

Köpt till sonen

Köpte idag på Jeppsson här på Österlen

ANNONS
Av S - 3 juli 2014 11:27

Hejsan!


Det är lugnt här på bloggen, men i huset arbetas det för fullt. Golvet är lagt, köket är monterat, badrummen redo för krokar m.m Elektrikern ska nu montera vår belysning som är fast installation, väggdosor och uttag. Kakelsättaren ska lägga om golvet i tvättstugan. Det blir ett extra lager vilket kommer att märkas när man går mellan kök och tvättstuga vilket jag hoppas att man vänjer sig med. En nivåskillnad helt enkelt. För att göra en historia kort så hade vi valt dialog rutad läggning, men fick linjär. Detta hade vi kunnat acceptera, men sen blev det en kommunikationsmiss kring fog och det blev katastrof. Så därför väljer vi att det görs om på bästa och möjliga vis.


Badkar är beställt och det blev ett fint badkar med tassar från Hafa. Vi valde mellan detta och ett duschbadkar från Svedbergs, men med 10 000 kr i prisskillnad avgjorde saken. Duschbadkaret hade varit smartare på alla sätt och vis, men vi orkar inte vara så smarta denna gången heller. ;-) Det måste ju vara skönt att ligga i ju.   

Bjuder på dessa mindre snygga skisser för att visa hur vi tänker oss med kakelsättning i kök. Vi vill ha halva väggen målad för att få kontrast i både färg och material. Stänkskydd och 4 fönster tar en del väggyta.

ANNONS
Av S - 30 juni 2014 13:15

Har beställt påslakan till oss för små pengar. Hoppas nu att de är sköna. :-) 79 kr/st för det ena setet och 99 kr/st för det andra setet.

Presenterade tyget Grace för min sambo, men glansen på tyget fick honom att säga Nej tack! Förstod det! ;-) Vi har nu beställt provbitar av ett annat tyg som är mer matt. Vi vill ha lilagrått blandat med natur, beige och grå i vardagsrummet. Även i vårt sovrum. Gammelrosa fungerar också.

Av S - 23 juni 2014 22:26

Av S - 23 juni 2014 22:24

En spegel ska upp
LED-list ska monteras
Blandare ska installeras

Mycket nöjda!

Av S - 22 juni 2014 20:03

Bra för mig att börja jobba! ;-)

Av S - 21 juni 2014 16:32

Nu har vi skruvat ihop alla 7 st bänkskåp och det känns så bra. Nu måste vi leta efter 4 st barstolar som uppfyller alla våra kriterier. Höj- och sänkbara, ryggstöd, går att skjuta in under köksön, fotstöd, prisvärda, snygga, sköna, i trä m.m Lycka till säger jag. ;-)

Nu är vår köksö ihopmonterad. På måndag åker vi till Ballingslöv och hämtar vår bänkskiva. Vi har inte bestämt oss för om det blir rostfria fronter eller vita ramluckor. Väljer vi vita ramluckor som resten av köket från Ballingslöv så måste vi måla om dem pga olika vita nyanser.

En rund ho blir det här. Vi ville ha en rektangulär, men här styrde priset beslutet.

Av S - 20 juni 2014 05:51

Igår konstaterade jag och min sambo att vi saknar energi just nu. Är det så i slutet av byggprocessen? På 1,5 år har vi haft visning på gamla huset, sålt huset, fött barn, packat ihop ett hus utan barnvakt, flyttat till lägenhet, packat ihop lägenhet, flyttat varje helg med "hjälp" av barnen och bor nu hos svärföräldrarnas hus. Under detta 1,5 år har vi köpt tomt, haft tillträde till tomt, ritat vårt hus, fixat med alla bygglovshadlingar, beslutat oss för alla detaljer och tillval. På detta har vi även ambitionen att vara bättre än bra föräldrar med allt vad det innebär. Förberett sonen för alla förändringar så att han känner sig trygg och förberedd på allt som händer.

Inte så konstigt att vi saknar energi just nu.


Vi firar alltid midsommar varannat år i stugan på Åland och varannat år i torpet. Detta år blev det knasigt då vi åkte hem till Nora (där torpet ligger) förra fredagen då min lillebror tog studenten. Vi kunde inte vara kvar för att fira midsommar då vi har en del att fixa med härhemma innan vi åker ner till Skåne. Montera bänkskåpen till köksön, hämta ut bänkskiva, måla spegelskåp till badrum m.m Därför har vi idag inga större planer utan kommer gå ner till kommunens midsommarfirande vilket blir mysigt för alla i familjen.


Nu har vi bokat hotell i Söderhamn den 24 juni, stuga på Astrid Lindgrens värld den 25 juni och Växjö den 26 juni. Sedan åker vi ner till Simrishamn. Efter Skåne stannar vi till 1-2 nätter i Västervik innan vi åker till torpet. Vi får väl se hur mycket vi orkar fixa med där i år. ;-)

Tisdagen den 4 augusti kommer våra vitvaror och då ska vi också leverera blandare, handdukstorkar m.m Sedan väntar vi in nycklarna. :-)


Det kommer att bli skönt att lämna närheten till bygget och åka ner till Skåne där vi inte kan göra annat än att ta det lugnt. Eller lugnt och lugnt med en 4,5 åring och en 1-åring. ;-)

Presentation


Välkommen till Villa Kvarnbäcken!


Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Blogkeen
Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se