Senaste inläggen

Av S - 7 december 2015 00:14

Nu har vi funderat klart. Enkla gardiner i kök och vardagsrum. Känns mer ombonat än tidigare och med en matta på golvet så blev det riktigt riktigt trivsamt.
Nu ska vi bara fixa andra hörnet samt stryka alla gardiner innan vi är helt klara.


Vi har gardiner från golv till tak i allrum och i vårt sovrum vilket är jättesnyggt. I detta rum utgick vi från gardinens längd på 2,5 då vi känner att det blir fint det också eftersom vi har öppet i nock i detta rum. Känns inte lika viktigt. Dessa gardiner kostade 99 kr paret istället för 800 kr paret som de i sovrummet kostar. Det är en stor skillnad på känsla och kvalitét, men det känns tillräckligt bra och istället för 3200 kr så betalade vi 396 kr. Värt lite sladder. ;-) De gardiner vi har i allrummet kostade 300 kr paret, men de är alldeles för glansiga för detta rum kände vi.

Denna jalusigardin köpte vi också på Ikea. 149 kr styck och jättefina. Här fäste vi dem så långt upp vi kunde så att vi inte förlorade ljus, men samtidigt fick mycket gardin. Det lurar även ögat och man upplever en högre takhöjd. Vi blir heller inte bländade av vår LED i fönstret.

Vi köpte även en rolig taklampa till soffbordet, men är tvungen att förlänga och fixa eftersom sladden inte räcker. Beställt en del lamptillbehör så bild kommer.


Nu är det en skohylla i hallen som ska lösas, men annars börjar vi bli klara härhemma. :-)ANNONS
Av S - 4 december 2015 11:03

Jag började jobba på mitt nuvarande arbete juni 2011 och har trivts bra från första stund. Det har varit alldeles för mycket i perioder, men senaste året har varit ren lycka då vi blev tre Biståndshandläggare. Jag är socionom och arbetar då som Biståndshandläggare inom socialpsykiatrin. Ett spännande, givande, roligt, frustrerande och ett viktigt jobb.

Jag utreder och fattar beslut. Träffar helt fantastiska människor som behöver stöd i livet.


Jag jobbar med de mest underbara kollegorna. Att jobba som handläggare inom socialpsykiatrin kräver att arbetslaget jobbar i Team då det är svåra ärenden vi har att göra med. Vår lilla Trio är just ett Team. Vi är olika, men ändå så lika. Vi respekterar varandra. Vi kompletterar varandra. Vi tycker mycket om varandra. Men nu går jag vidare i yrkeslivet. Varför lämnar man något så fungerande i dessa tider när vi (många) socialarbetare går på knäna kan man undra?

Jag har den inställningen att man ibland ska ta nästa steg när det fortfarande är på topp.

Jag pendlar 6 mil varje dag vilket har fungerat bra och fortfarande fungerar bra då jag åker åt rätt håll både dit och hem. ;-)Däremot föredrar jag att ha nära till jobbet.


Jag har blivit erbjuden en handläggartjänst i min hemkommun. Jag sökte den tjänsten av flera anledningar. Jag använde stegräknaren en arbetsvecka. Jag gick i genomsnitt 300 m per dag. Jag har stundtals ett stillasittande jobb. Jag måste få in vardagsmotionen i mitt liv. Inte hela anledningen, men den anledningen som fick mig att fundera på att söka mig hem.


-          Jag vill få in vardagsmotionen i mitt liv genom att gå eller cykla.

-          Jag vill komma upp i lön.

-          Jag vill inte lägga pengar på bensin

-          Jag vill kunna arbeta heltid om jag vill

-          Jag vill ha nära till barnen

-          Jag vill lära känna min kommun genom att arbeta där

-          Värdeminskning på bilen minskar om den står hemma mer.

-          Miljön blir gladare om jag lämnar bilen hemma


Massor av fördelar med att byta arbete till hemkommunen för min del. Känner mig förväntansfull och glad. Ska bli roligt på alla sätt och vis. Men vad jag kommer sakna min lilla trio.   

Slutar och börjar i slutet av februari.

ANNONS
Av S - 2 december 2015 12:48

Efter att vi bott i vårt hus drygt ett år så har vi hunnit bo in oss. Ännu är vi inte klara över hur vi vill forma vår tomt gällande uppfart och tomtgränser. Vi känner att det får ta sin tid. När vi ritade huset så ville vi ha ett stort hus. Gärna 250 kvm. Det vill vi nu också, men frågan är om vi vill lägga så mycket pengar på boende.

Vi ritade huset med tanken att bygga ut det på baksidan. Då skulle vi få ett betydligt större vardagsrum och ett föräldrasovrum med badrum och stor garderob. Tanken var att bygga ut om ca 5 år. Nu när vi rört oss i huset och ute på tomten i ett år så har vi landat i att våra behov idag och i framtiden är ett till sovrum och ett tv-rum.

Vi har därför pratat om att bygga ut huset i norr. Vårt nuvarande vardagsrum kommer då inte ha en tv. Antingen så skjuter vi in soffgruppen och installerar en kamin mellan soffdel och matdel. Kanske sätter vi in ett fönster till där tv:n idag sitter. Denna murspis har vi fastnat för. Norpeis Tokyo.


 


Eller annars monterar vi en riktig murad pjäs där tv:n idag sitter. Liknande dessa;


       


Det lutar åt det sista alternativet. Vi vill gärna locka hit ”vår” murare från Bergslagen som är otroligt duktig. Han murade upp vår skorsten och vedspis i torpet. Underbart hantverk.

Jag köpte torpet 2006 efter jag letat i ett år. När jag såg detta ruckel så såg jag potentialen. Fanns ingenting mer än en stomme. En grävd brunn med brunt vatten, ett trasigt tak och skorsten, fuktig fasad, igenvuxen tomt m.m Investerat massor av tid och pengar på detta torp. Inte den bästa affären rent ekonomiskt, men helt klart det roligaste projektet.


     

Dagens allrum blir en passage. Längs ena väggen blir det ett långt skrivbord för barnen. Där fönstret sitter blir en bred öppning där man kommer in till tv-rummet som blir ca 20 kvm. Öppet ryggåstak med en soffgrupp, tv och öppna hyllor för böcker. Det blir även ett föräldrasovrum på ca 14 kvm där vår säng med sängbord får plats. Vi kommer också att få plats med en vägg av byråer och tv. Saknar verkligen att ligga i sängen och kolla på tv på morgonen, på kvällen och när man är sjuk/vabbar. Min sambo vill nämligen inte se Bonde söker fru m.m Drömmen om ett tredje badrum är bara en dröm som inte behöver uppfyllas.


Dottern får vårt sovrum och hennes lilla rum på 6 kvm kommer bli ett litet rum med en liten bäddsoffa och ett litet bord för min symaskin. Kommer att bli toppen.

På södersidan ska vi bygga en stor veranda med samma taklutning som vår veranda vid entrén. Den kommer att bli 9 m lång och 4 m djup. Den längtar jag verkligen efter. Jag längtar även efter ett större sovrum och ett tv-rum. Längtar efter att tända i spisen.

Vi har kommit fram till att vi vill måla alla väggar grå. Vi hade grå väggar i vårt förra hus och vi saknar den nyansen. Denna färg är också fin, men vi har redan tröttnat. Vi vill däremot vänta till 2-års besiktningen då det är sprickor i alla yttre hörn. Kanske börjar vi med köket innan. ;-)Av S - 27 september 2015 08:01


Det blir viss repetition och viss uppdatering. Skriver så sällan att jag glömmer vad jag skrivit innan. :-)


Nu är vårt spabad äntligen på plats och installerat. När elektrikern ändå var här så monterade och insallerade vi fyra stycken pollare vilket ramade in vår altan fint. Lyser fint på kvällarna. 

Igår morse badade vi likaså på kvällen. 38,5 grader och helt ljuvligt. Ett av våra bästa materiella val hittills, om inte det bästa. Nu ska det ramas in på ett snyggt sätt då vi gärna önskar lite insynsskydd.  

   

Vi vill gärna ha en pool i framtiden där man kan hoppa, leka och simma. Det kommer troligtvis inte bli en pool i marknivå då det är berg överallt. Vi kommer nog inte prioritera det då vi även ska bygga ut huset. När jag hittade denna bild blev jag så glad då pool ovan mark sällan faller mig i smaken. Sänker man ner poolen lite (då man vill ha ljupet och viss hjälp med stabiliteten) så kan vi bygga en sitt/ligg-yta runt hela poolen. Väldigt fint tycker jag.

Vi vill bygga en pergola vid spabadet bort till tomtgräns. Det ska få plats med en loungegrupp. Ska nu rita upp exakt som vi vill ha det. Det blir ett staket med spaljé vid tomtgräns blandat med frilandshibuskis, ett par smaragdtujor som ser ut som små enar. På spaljén kommer det växa olika typer av klematis, vildvin, murgröna och annat skoj. Likaså på pergolans alla väggar.


 

Detta är en vacker bild. Vi kommer antingen att ha armeringsnät som på denna bild eller några slags "trådar" där växterna kan klättra mot, i och över. Detta blir "väggar" mellan våra pergolastolpar. Det känns bra och otroligt roligt!


 

Detta är Frilandshibiskus och vi gillar den massor. Inte vintergrön tyvärr, men det behöver vi inte ha överallt. :-)


Lite tankar kring vårt projekt.
Av S - 14 september 2015 13:55

Vi tog hit en grävare och hålet tänkt till spabadet blev dränkt efter regnkaoset som var förra helgen. Nu är vattnet borta och dränering är fixad. Igår hällde J på med singel (sten) i massor på en markduk. Nu ska det nivåmätas och paddas innan spabadet kommer på plats. Tanken var att det skulle vara klart lagom till fredag då elektrikern skulle komma och koppla in det, men det hinner vi tyvärr inte.

Idag hoppas jag att plåttaket blir färdigt på vår veranda. Killarna har monterat dit vattenavrinning bl.a och det blir såå fint. Jag och sonen åkte till Bauhaus och köpte 5 st pollarna som ska rama in altanen. Passar på nu när elektrikern ändå kommer. De matchar våra entrélampor på framsidan och södersidan. Klassiska, fina och väldigt prisvärda. De heter Copenhagen, Nordlux och kostar 549 kr/st.


 

                       

Bild lånad från www.bauhaus.se  

Vi börjar komma fram till hur vi vill att trädgården ska se ut. Vi börjar med vår södersida som nämnt. Vi vill som många andra ha insynsskyddad trädgård vilket ofta kan bli svårt då det mesta som är högt kräver bygglov.


Tänker oss något liknande ovan som går från nuvarande altan till tomtgräns. Den ska innehålla en soffhörna och ett spabad. Vi kommer inte att ha uppmurad plantering vid tomtgräns som på bilden utan där blir det en spaljé upp till 110 cm som tillåten höjd. I jorden nedan planterar vi vildvin som sen får klättra fint på pergolan. Kanske längs armeringsjärn.

På sidorna kommer vi att ha liknande ”väggar” där vi vill ha insynsskydd. Annars blir det ett trappsteg ner på grus med plattor som kommer att finnas på båda sidor. Spabadet kommer att stå närmast nuvarande altan. Hoppas och tror att detta kan bli riktigt fint. Ombonat med en härlig takbelysning på kvällarna. Ser bra ut i huvudet i alla fall. ;-)


 

Nu ska jag återgå till mina arbetsuppgifter. :-)    

Av S - 8 september 2015 09:05

      Sonens rum i vårt förra hus i Upplands Väsby. Känns som en evighet sedan.

Av S - 7 september 2015 12:03

Jag köpte två stycken liljor i kruka förra veckan och de fick stå i sovrummet. När de började dofta så fick de flytta till köket då doften är alldeles för stark.

   

Hur fina är de inte?

     

Hur kul var inte detta?

 

Min stora kille sitter vid sitt skrivbord med sitt livs första läxa. :-) Tänk om jag hade hans koncentrationsförmåga.

   

Vi har efter en del velande och funderande bestämt oss för ett spabad. I fredags fick vi den levererad och det blev ett från www.hydropool.se i Täby. En grävare kom förbi i lördags och grävde bort jord och sten på platsen där det ska stå. Men det har regnat så in i norden denna helg så det blev snabbt ett mindre charmigt spabad.

Nu ska vattnet rinna undan för att sedan förberedas för att placera spabadet där. Sedan kommer elektrikern och kopplar in det. Ska bli så härligt.

Av S - 24 augusti 2015 22:12

Bloggen jag nämnde som tipsat om vinylstaket. Hon har idag skrivit om just det. :-)

www.oceanlivingsight.blogspot.se

Presentation


Välkommen till Villa Kvarnbäcken!


Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Blogkeen
Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se