Senaste inläggen

Av S - 24 augusti 2015 13:56

 

Huset är målat, altanen är klar och gräsmattan är sådd. Däremot behöver gräsmattan mycket kärlek då den har fläckar här och var. J gödslade nu så vi hoppas att den snart tjockar till sig.

Sex veckor har gått och denna veckan börjar jag jobba igen. Idag blev det VAB, men imorgon åker vi till förskolan respektive arbete. Min lillstora kille har börjat förskoleklass och trivs jättebra. Fantastiskt skönt.


Sommaren 2015 var bra trots brist på värme hela juli. Vi har varit på Åland, i torpet och hemma. Jag upplevde att vi packade, packade upp och tvättade alltför många ggr. Nästa år vill jag vara hemma mer. Vi har kommit fram till att vi ska försöka semestra till vårt hem så mycket som det bara går. Det ska kännas som om vi är på semester även när vi är hemma. Pool, utebar, relax och sköna möbler vill vi ha.


Igår rensade vi förrådstältet och flyttade det till norrsidan. Nu ska vi gräva ur på södersidan och börja planera för pool, gästhus/poolhus/förråd, veranda, staket, plank, utebar, damm och mer trall. Måste dränera för att slippa vattenpölen i hörnet av tomten. Detta är det som vi funderar på nu och hela hösten samt vintern. Det ska bli riktigt roligt.


Vi har tidigare pratat om pool på södersidan och spabad i den kommande innergården som blir sen vid uybyggnaden. Men har nu fastnat för ett swimspa. En pool med spabadsdel som man kan använda året om. En mindre pool, men roligt att man kan bada både på våren och hösten. Tack juli 2015 som hjälpte oss att ta beslut om det. ;-) Vi kommer också att bygga oss en veranda på sikt som kommer att gå längs hela södersidan med ett djup på ca 4 m.

Gästhuset blir 15 kvm och kommer att användas som förråd nu i början.


En av mina favoritbloggar har tipsat mig om ett vinylstaket www.ellma.se.

Insyndsskydd, staket och grind i denna stil vill vi gärna ha i framtiden.

   


Nu ska jag hämta sonen på skolan och ladda inför jobbet imorgon.


Hej hej!


ANNONS
Av S - 16 juli 2015 11:46

Denna ligger nu på tippen (då ingen ville ha den) och en platt-tv med inbyggd dvd och digitalbox. En kvm större vardagsrum.

ANNONS
Av S - 16 juli 2015 11:43

Torpet torpet, vårt evighetsprojekt. Sedan vi fick barn så har vi halkat efter. Både jag och J tycker om att måla, snickra och fixa vilket blir en liten familjekamp varje sommar. J är dessvärre bättre, snabbare och mer noggrann så det slutar oftast med att jag lagar mat samt jagar barn. Målning däremot fixar jag. ;-)

Älskar dotterns ålder, 2 år och 3 månader. MEN det ska bli skönt att få tillbaka friheten när man slipper jaga in henne från vägen. Finns roligare saker att göra. ;-)

Semester? Nja... Att gå tillbaka till jobbet den 20 augusti är semester. haha

Imorgon drar vi till Åland. Lite mer semester då vi inte äger det samt betydligt mindre trafik. Älskar verkligen Åland och drömmen om ett eget fritidshus där blir större och större år för år.

Nu ska jag jaga in barnen då det är lunch! ?

Ofräscht plastgolv med rester av murbruk då vi för 6 år sedan murade om skorsten och satte in en ny vedspis.

Fräscht och fint. Ska lägga klinker framför vedspisen.

Av S - 30 juni 2015 22:08

Tål att man går in med skor. ;-)

Av S - 30 juni 2015 20:30

Eller nja..halva är vitt. I början kände jag en viss sorg då den grå grundfärgen var så fin. Ju vitare det blev desto vackrare blev det. De grå detaljerna trädde fram och det blev de mjuka kontraster vi var ute efter.

Vi har valt grå dörrar med lite gult i sig. En varm och vacker grå. Iom att spröjsen är i den brutna vita nyansen 0502-y så valde vi lika på fasadfärgen. Alcro bestå 0502-y. Det finns många åsikter kring vitt och min uppfattning är att alla vita nyanser är vita om alla övriga vita detaljer är målade i samma vita. Som dörrar, spröjs m.m

Huvudsaken är att man väljer det man själv tycker är vackrast.

Av S - 28 juni 2015 07:38

Blir fint.

Av S - 28 juni 2015 07:04

Igår kväll satt vi ute till sent och det kändes som den första riktigta sommarkvällen i år. Helt underbart att ha kvällssol hela kvällen. Så glad över denna tomt.

På tal om tomt så har vi ett torp på just en tomt. När jag köpte torpet 2007 så har det hänt en hel del. 100 000 kr gav jag för torpet och idag är det värt ca 250 000 kr om vi har tur. Då har vi bytt tak, murat upp murstocken och borrat efter vatten. Detta kostade ca 150 000 kr. Sedan har vi bytt golv, målat, monterat in kök, byggt utedusch m.m.

Man kan väl säga att detta är en rätt korkad affär om man tänker ekonomiskt. haha Däremot så har det varit ren terapi och avkoppling att renovera detta lilla torp. Har lärt mig massor och så galet kul.


Hur ska vi tänka för att få in lite passiva inkomster? Jo, hyra ut torpet. Precis som oss så lockar det enkla och primitiva livet då och då. Satte ut en annons och har fått över 20 st som är intresserade. Vi har en favorit som vi hoppas på. Hyr ut det ett år till att börja med. Torpet kommer att betala sig själv och vi får in extra pengar så att vi kan tex bygga ut på sikt.


Igår köpte vi oss ett släp efter många års fundering. Det kostar inte mycket att hyra ett släp under ett par timmar, men det känns stressande att alltid passa tider. MEN vi åker mycket mellan hemmet och Åland samt hemmet och torpet. Vi kommer förmodligen alltid att flänga runt. ;-) Då är det inte lika billigt att hyra ett släp så nu köpte vi oss ett. Känns som en frihet.

Det passar också bra då vi ska köpa en bäddsoffa till torpet och köra nuvarande sängar till Åland. J åker till torpet nästa helg och sen vecka 29. Då ska vi försöka att hinna med;


- Sätta in en ny ytterdörr och sen måla den.

- Lägga in en rutig plastmatta (trodde jag aldrig att jag skulle gå med på) i matrum och hall.

- Måla hallens väggar och tak

- Sätta upp fönsterfoder i kök

- Kitta och måla två fönster

- Byta ut en fönsterruta

- Montera in en separett och bygga en liten dörr

- Packa ner alla personliga saker och ta med hem

- Byta ut sängarna till en bäddsoffa

- Sätta upp en platt-tv


Till våren

- Lägga ut markduk och fylla på med grus

- Bygga en altan på 4 ggr 4 m

- Klippa ner hela spiréahäcken


Vecka 30 kommer våra hyresgäster om det blir dem.


Vi firade midsommar på Åland och J har spenderat alla somrar i sin mormors stuga på Eckerö. Jag känner som honom och drömmen vore att ha en egen sommarstuga där. Tyvärr får man inte köpa mark eller hus på Åland om man inte bosätter sig där. Antar att de inte vill ha en semsterö utan en befolkning året om som betalar skatt.


Härhemma så njuter vi av vår altan. Nu ska det målas fasad och läggas plåttak. Vi kommer att välja silvermetallic på plåttaket så att det går ihop med hängrännorna. Det kommer att bli så fint.

Jag jobbar i två veckor till innan semestern börjar och J jobbar endast ett par dgr denna vecka som kommer. J börjar jobba den 10 augusti igen och jag den 20 augusti. Skönt att börja jobba en torsdag så att första veckan inte blir så lång.


Vi kommer att spendera vecka 29 i torpet och vecka 30 på Åland. Sedan har vi två veckor till och då har vi inga planer vilket är skönt. Barnen är lediga from 1 juli och sen ett par strödgr denna vecka när J inte jobbar. Vecka 28 är de lediga och jag jobbar. Ska bli skönt att åka när jag vill och komma hem när jag vill. ;-)


Nu ska jag njuta av kaffet på altan innan resten vaknar.


Av S - 6 juni 2015 16:07

Presentation


Välkommen till Villa Kvarnbäcken!


Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Blogkeen
Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se