Senaste inläggen

Av S - 3 juni 2015 13:21

Vi hade tänkt att behandla vår altan med Sioo som är ett miljövänligt alternativ, men både processen och priset fick oss att överväga ett annat alternativ. Vi ska måla huset i sommar bl.a och vi vill givetvis ge våra barn och oss själva en lång och närvarande semester tillsammans hela familjen.

Jag fick ett tips från en vän och de hade behandlat sin altan med Demidekks träoljelasyr. Det blev en grå och naturlig nyans. Vi kör på det också och börjar redan till helgen om vädret tillåter. Skimmergrå alternativt naturgrå. Ska köpa två provburkar för att se vilken vi gillar bäst.

Smart att lasera omgående så slipper vi momentet tvätta och skrubba. Nu räcker det med att tvätta av altan och sen rolla ett lager.


Detta är skimmergrå

www.jotun.seANNONS
Av S - 2 juni 2015 16:59

Vi har endast stolar, inget bord. :-)

ANNONS
Av S - 2 juni 2015 14:43

När vi valde tomt så var vi ute efter kvällssolen. Vi ville ha kvällssolen så länge som möjligt och det har vi på denna tomt. Att vi sen fick en vacker bergsknalle var en stor bonus. Vi ville också ha en platt tomt då vi vill ha en stor gräsmatta där vi kan spela fotboll. Att ingen i familjen verkar ha ett megastort intresse av att spela just fotboll är en annan sak. :-)   Det är dessa utemöbler samt en hammock som vi äger. J ska bygga oss ett stort matbord som vi sen ska komplettera med stolar. Sedan bor vi in oss och kanske fyndar utemöbler på utförsäljning i höst.   Här ska vi bygga oss ett vindskydd. Vi klär in både fram- och baksida med ribbor. På baksidan kommer vi att bygga en blomlåda där vi kommer ha planteringar varje sommar. På backen gräver vi en rabatt där vi kan plantera en klätterväxt som trivs i nordöst.


 

Gräset tar sig vilket jag aldrig trodde. :-) Det är fortfarande glest och fläckigt, men det sägs att det är så i början. Glad att vi planterade själva då det är betydligt billigare.


Nästa vecka kommer förmodligen plåtslagaren och lägger plåt (silvermetallic) på vår veranda. Sedan ska vi börja måla huset med två lager färg. Köpte oss en ställning så att vi slipper stå på stege.

Det ska bli kul att måla. I alla fall första varvet. ;-)

Vi behöver också en friggebod då jag blir gaaaalen över att vår fina tvättstuga blir överbelamrad.

Allt är dyrt, tar tid och energi. En sak i taget. :-)

Av S - 30 maj 2015 23:44

Vi har nu en altan och veranda. Är så nöjd och glad. Vi har klurat och funderat i månader för att få det så bra för oss som möjligt.

Mer bilder kommer

Av S - 19 april 2015 19:52

på väg att bli klara med köksväggen.

Av S - 15 april 2015 08:12

Denna impregnering kommer vi att behandla vår kommande altan med. Inga gifter, underhållsfritt åtminstone 10 år och fruktansvärt vackert.

Av S - 8 april 2015 09:58

Ikväll kommer en kille och köper vår soffa som vi har i allrummet. Stor och skön, men den är alldeles för mörk och stor för vårt lilla och mörka allrum. Här kommer vår Nockeby stå och den köpte vi just till detta rum så både storlek, utseende och färg passar.


   

 

     

         

Nu är vi igång med vår köksvägg. Det blir nog bra till slut även om luckorna känns lite för stora. De passar ihop med vårt Beståsystem som vi har i vardagsrummet. Vinkylen är beställd och kommer i slutet av veckan om vi har tur. Likaså våra nya soffor. Zebran ovan är en magnettapet som kommer att sitta på väggen vi bygger mot microvågsugnen. Mellan frys och den väggen blir det en smal hylla för kokböcker.


Igår förmiddag ringde J till en kontakt som vi (hela området) har för att beställa matjord. På kvällen kom det 4 last matjord och en liten grävare. Idag kommer flera lass till så 74 ton jord finns nu på vår tomt. Snabb kontakt? :-)

I helgen blir det till att kratta jord hela lördagen. Ska köpa krattor till barnen så att de kan vara med.

I maj kommer en firma och målar vårt hus vitt. Vi kommer att måla vårt hus i 0502-y Alcro Bestå. En bruten och vacker vit färg som passar ihop med spröjsen. Vi väljer Alcro Bestå då den är lite vitare än andra leverantörers 0502-y.

Tack Caroline! :-)


Sedan sitter vi på kvällarna och funderar på vår veranda och altan vi ska bygga. Vi ska ha en veranda på framsidan som blir ca 6 m bred och 2,5 m djup. Max 15 kvm så att vi slipper ansöka om bygglov.

Sedan blir det en trall på hela framsidan, södersidan (kortsidan) och halva baksidan. Ska vi strunta i staket helt? Skärmvägg/vindskydd? Ett trappsteg ner från altan på delar av altan eller hela?

Lutar åt trappsteg. Vi är väldigt förtjust i det enkla.

Vi kommer också att förbereda för vår stora veranda som vi bygger om ett par år samtidigt som vi bygger carport. Den blir husets kortsidas längd med ett djup på 4 m. Vill vi kunna bygga in halva till ett uterum? Måste vi isolera underifrån alternativt gjuta platta?

Svårt detta!

Vi börjar med gräsmattan. :-)Ha en underbar onsdag!!


Av S - 3 april 2015 14:57

Jag fick en fråga gällande vårt golv. Detta är Hilo från Kährs. En ekparkett, 1-stav som är vitlackat. Vi var ute efter ett ljust ekgolv, 1-stav som inte var för vitt, grått eller gult. Detta var vår favorit från början till slutet och vi älskar det. Ljuset faller så otroligt fint på det. Varken smuts eller damm syns särskilt väl vilket är perfekt i denna familjen som inte har städning som favoritsysselsättning. ;-)   

Idag var vi på Trademax i deras nyöppnade butik i Barkarby. 10% på hela köpet och det passade bra då vi bestämt oss för soffa. Var nämligen och testade den i deras butik i Danderyd i onsdags. Lagom djup och över 2 m bred vilket var ett krav. Superfin och skön. Vi beställde 2 st som levereras om ca 10 dgr. Vi hade tänkt oss den raka modellen, men väl på plats så kändes den svängda perfekt.


 

    

 


Igår var vi till Ikea och köpte oss ett högskåp och tre överskåp. I högskåpet ska denna vinkyl placeras. Kommer bli fint. Denna köksvägg ger ingen energi just nu så det ska bli jättekul att få den klar. J ska sen platsbygga en hyllvägg till höger om frysen där vi kan ställa alla kokböcker. På väggen mot micron så tapetserar vi en magnettapet där vi kan sätta upp alla papper m.m som är nödvändiga i detta stressade småbarnsliv. Det syns inte vilket blir toppen.

Gällande den mindre snygga taklampan som ligger på kylskåpet så har vi sparat den under alla år för att jag tror att den en dag blir värd massor av pengar. Fula saker blir ofta det. haha


Nu ska vi leta upp en konstruktör som kan rita upp vår altan och veranda. Sedan ska allt material inhandlas så att vi äntligen kan påbörja vårt altanbygge. Ska bli så kul!


Idag är det långfredag och snart ska hela familjen pyssla. J med köksväggen och vi andra med fjädrar. ;-)


Ha nu en underbar Påsk!!

Presentation


Välkommen till Villa Kvarnbäcken!


Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Blogkeen
Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se