Senaste inläggen

Av S - 12 november 2014 09:02

Nu har vi bott i huset sedan 19 augusti och vi känner oss alla hemma. Vi har en del kvar att göra och sen kommer det roligaste, att inreda huset. Ej kul för plånboken, men för sinnet, själen och ögat. ;-)

Det är så mycket som vi vill byta ut.

Vi vill ha nya soffor och gärna i Howardstil. J är inte överens med mig där. :-) Han vill ha lite mer stilrena/moderna.


I vardagsrummet kommer vi att fortsätta att bygga med Ikeas Beståmoduler. Snyggt och enkelt utseende. Taklampor till vardagsrummet börjar bli lite akut. Lite tavlor ska upp likaså gardiner.


I allrummet ska tavlor och gardiner upp. Bordet som står där ska sedan till vardagsrummet. Sedan känns det bra där för tillfället.


I köket har vi en del kvar att fixa med. Köksön ska få beslag, socklar, täckskivor och redskapsstång. Gärna nya barstolar då de är för höga, svarta och klumpiga. Detta är inte prio. ;-) Allt är mer eller mindre inte på sin plats utan nu ska lådor, skåp och skafferi sorteras så att allt hamnar rätt. Vi vill bo in oss i köket för att veta hur man jobbar. Vi har ett väldigt stort kök med mycket lådor och bänkyta. Vi har inga överskåp så det gäller att tänka till så att man slipper springa fram och tillbaka när man lagar mat, bakar, dukar eller tömmer diskmaskinen.

Vi ska också sätta upp en hylla på väggen för kaffekoppar. Redskapsstång och knivtjosan ska upp. Vi ska bygga in kyl och frys med högskåp och öppna hyllor. Vinkyl och sval/kyl ska in i högskåpet. Elkontakttjosan ska ner i köksön. Det är som sagt mycket kvar att fixa i köket.


I badrummet ska det mest sorteras och dekoreras.


I dusch/wc måste ett fönsterskydd upp. :-) Tänker mig 2-3 ramar som jag monterar ihop och ställer i fönstret. Med motiv som man blir glad av.


I tvättstugan var det KAOS fram till i söndags. Nu ska mer hyllor upp i teknikrummet och sen är vi klara.


Dotterns rum ska vi ta tag i när behovet av växasäng kommer. Jag har alltid varit emot växasäng då jag tycker att en vanlig säng är bättre då den ger möjlighet för en vuxen att sova i. I en barnfamilj somnar man ofta på ett ställe och vaknar på ett annat. ;-) Nu sover våra barn i sina sängar hela nätterna, men S hade en period mellan 2,5-3 år då han ville sova i vår säng pga alla pöken i taket. ;-) MEN i dotterns rum får det inte plats då rummet endast är 5,4 kvm så det får bli en växasäng. Hon ska få en hissgardin, hyllor och tavlor ska upp.


Sonens rum är i en enda röra. Han är lik mig, han vill ha ordning på sina saker och just nu har han inte det. Det är nämligen så att han har byggt upp ett Legorike utan dess like. Han får inte plats med något annat än sitt rike. Vi har hittat en säng på Ikea med skrivbord och hyllor under som skulle passa perfekt. Han får då plats med riket och annat där nu skrivbordet står. Problemet är att han bara är 5 år. Han har en otrolig balans och motorik, men är han trött på natten och ska kissa så känns det lite sådär att han ska klättra ner i mörkret. Eller klarar de det? Curligföräldrar.se

En fåtölj behöver han också om sängen hamnar i taket.


Vårt sovrum Vi visste att det rummet skulle bli litet. Helt okej då vi spenderar 6-8 h där per dygn. Men vi behöver en ny säng. En riktigt skön säng. Vi vill allra helst ha 210 ggr 210, men det får ej plats. Carpe diem är de skönaste sängarna jag sovit i, men 60 000 kr? Nja.. En ny säng, fina gardiner, hyllor, foto på barnen och fluffig samt hög säng.


Hallen behöver en betjänt och en fotovägg.


Vi ska också lacka alla våra trösklar så att de blir lika i färg som vårt golv.


Det finns även andra större planer för 2015-2016 och det är att bygga en dubbelcarport med förråd, veranda till framsidan och södersidan, ett stort trädäck, gräsmatta, asfallt framför  carport, lekstuga, studsmatta, växthus, pool, gäst-/ poolhus. Vi vill ha drivbänkar med grönsaksodling, små lönnar, fruktträd, bärbuskar, örtträdgård, rabarber, torkställning i trä, cykelförråd, sop- och källsortering utomhus, kompost, flaggstång, zzzZZzZZ


Tid, pengar och planering! :-)


När vi är klara är det dags att bygga ut huset med 100 kvm. Dottern får vårat sovrum och hennes rum blir ett kontor/syrum med ingång från hallen eller en större hall beroende på hur utbyggnaden blir att se ut.


Vi är otroligt nöjda med JS Bygg som reste vårt hus till att ge oss nycklarna till ett färdigt hus. Pernilla på LB-Hus har varit fantastisk och hennes kollega Barbro som kom in i mitten av processen. Det var Pernilla som fick oss att välja LB-Hus just pga att hon var kunnig, engagerad och återkopplade genast.


Gällande huset så finns det få saker som vi inte är nöjda med. Det vi kanske inte är helt nöjda med är våra vägglampors placering. Ej centrerade och kanske inte på rätt höjd. Jag skulle även velat ha vårt kakel i köket 30 cm längre ner. Hade velat ha en hylla längs med hela kakelkanten. Nu får vi fästa hyllan i kaklet och det blir inte lika snyggt. Vi ångrar också att vi inte valde LED våra små fönster i nocken. Det hade sett snyggt ut utifrån och blivit fint i vardagsrummet inifrån. Något vi ska göra är att beställa spröjs till de fyra små fönstrena och även till våra överljus som sitter ovan ytterdörrarna.

Ångrar också att vi inte la till ett par tusen på att få en bättre sopsortering under diskbänken. Vi har skåpluckor idag, men skulle aldrig ha valt bort lådorna.Vårt kök drog iväg i kostnad trots att vi valde ett kök utan överskåp samt laminatbänkskiva. Köksön kostade oss 11 000 kr och resten av vårt kök 130 000 kr. Ikea - Ballingslöv. ;-)


Annars är vi nöjda med allt. Vi visste att dotterns rum och vårt sovrum skulle bli litet,  men vi prioriterade det eftersom vi ville ha ett stort kök och en större tvättstuga.

Köket är vi otroligt nöjda med. Allt ifrån att vi valde laminat till att vi prioriterade spisen. Praktiskt kök och perfekt planerat. Utifrån vårt sätt att arbeta i köket skall tilläggas. :-)

Vi valde 70 cm djup bänkskiva vilket var ett av de bättre valen. Diskmaskin i ergonomisk höjd. Två hoar och 2,7 m i takhöjd. Skafferi och en stor köksö. Fyra höga fönster då det är viktigt för mig att dels få in ljuset och dels för att kunna se ut var jag än står. Jag har nämnt detta förut, men jag skriver numera så sällan att jag inte har någon större koll på när, var och hur. :-)


Glada över att vi har två dubbeldörrar ut till vår leråker. Dyrt och onödigt kan tyckas, men när vi bygger ut så blir det WOW. Om sisådär 5 år. :-)


Färgen på väggarna älskar vi samt vår brutna vita som vi har i större delen av huset bortsett från köksluckorna. LED i fönsternisherna gör allt med vårt hus samt våra höga fönster. Jag blir glad varje dag.


Bilder kommer efter helgen. Vi har bjudit in J´s släkt på lördag då han fyllt år. På fredag kväll kommer vi att somna med ett välstädat hus. Äntligen. Nu är i alla fall sista kartongen borta.


Ha nu en trevlig onsdag så "ses" vi snart igen.ANNONS
Av S - 27 oktober 2014 12:29

Att detta med att komma iordning skulle ta sådan tid trodde jag aldrig. Vi är nästan klara med hallen, men i övriga rum saknas det möbler eller är möblerat med fel möbler. Det är så mycket vi vill köpa, men vi vill heller inte spontanhandla för att det kan bli så fel. Vi stortrivs och det är så otroligt lugnt i detta område. Däremot blåser det galet mycket.

Igår monterade vi dit vår vägghängda mediahylla och det blev super. Vi kommer att bygga vidare på den väggen framöver.

Lägger in ett par bilder på familjens underbara bromskloss också. ;-)

Vår andra underbara unge är lättsam och klok. :-)

Ska försöka att skriva ett inlägg framöver, men tiden finns inte just nu.


ANNONS
Av S - 30 augusti 2014 14:42

bilder kommer.... :-)

Av S - 26 augusti 2014 07:36

Vi skruvar garderober i rasande tempo och sist ut är vårt sovrum. Nu slipper vi alla klädsäckar och väskor som tar upp halva golvytan. Det blev superbra.

Hallen får 5 st garderober. Skönt att alla får varsin garderob och jag hoppas att det resulterar i lite extra ordning.

Köpte fåtöljer för halva priset på Ikea och det blev en kul färgbomb i burspråkets hörn.

Sonens rum med lite färg

Det tar tid, men snart är vi i mål. Lamporna är på plats och de är så förbannat snygga. Fler bilder kommer....

Av S - 21 augusti 2014 06:09

Vad viktigt det är att ha ett eget hem. Vi har bott i resväskor sedan slutet av maj med mina svärföräldrars hus som bas. Har gått bra, men nu är jag glad över att vara hemma. Hemma i mitt eget underbara hem.

Det blev så fint som vi hoppats på. Tyvärr hade min J kickoff inplanerad sedan länge så han åkte tidigt igår, men kommer hem idag vid 16.00. 

Det trista med vårt område är att det cirkulerar bilar vissa nätter och det är så jä-la obehagligt. Det gjorde det garanterat i vårt förra bostadsområde också, men där fanns det så många vägar in och ut samt många fler hus att man aldrig blev misstänksam. I detta villaområde finns det bara en infart och då har man mer koll på främmande bilar och framförallt på natten. Vi har pratat om vägbom, men det fungerar ju inte eftersom utryckningsfordon måste kunna komma in i området. Nu har vi ett forum på Facebook så vi kommunicerar med varandra där och har koll på varandras hus. Avskyr tjuveri!


Imorgon ska jag och J åka till Ikea för att köpa garderober till hallen och sovrummen. Tror att vi även köper en soffa till allrummet. Den var mjuk, bred, djup, prisvärd, hög rygg och snygg. Nockeby 3-sits. Så trött på Divansoffor. Nu blir det denna soffa och en fåtölj. I vardagsrummet blir det 2 soffor och 2 fåtöljer. Vi behåller vår Mio-soffa till att börja med och sen får vi se vilka soffor det blir i framtiden. Vi ska nämligen försöka att hitta en utlandsresa i februari.

     


Igår lekte mina barn och för en gångs skull fock lillasyster leka inne i storebrors rum. Min tanke var att det var ju lugnt då det inte finns något farligt därinne. När jag sen går in för att kolla till dem så ser jag lillasysters intrasslad i sladden till lavalampan som har 1 cm till fall. Jag lyfter henne i panik pga kommande glassplitter och vätska. Lillasyster skriker för att hon blir rädd, storebror gråter för att lavalampan gick sönder och jag gråter inombords för att jag tror att golvet är förstört (Denna känsla är okej att ha eftersom jag då lyft lillasyster och hon är oskadd) ;-).


Ber att storebror står kvar där han står! Check

Bär ut lillasyster och tröstar henne. Lägger henne sen i sin säng. Check

Hämtar storebror och tröstar honom. Säger att vi köper en ny lavalampa dagen efter. Bär in honom till lillasyster. Check

Hämtar en hink och hushållspapper. Torkar upp glas, blå sörja och vätska som luktar som fotogen. ALLT går bort!


LYCKA!! Kan tom få bort det blå klägget från tapeten. Tack att vi valde Boråstapeter i hans rum. I dotterns rum valde vi en tapet från Rusta som är liite tunnare. Eller mycket tunnare. :-)

Så glad!!!


Visst skötte jag händelsen okej trots materiell panik inombords?? ;-)


Vilket blandat inlägg.


Vi fick en vit markros frånn LB-Hus samt två mycket fina burkar i vitt och grått. En för kakor (älskar tyvärr kakor) och en för tvättmedel. Jag ska skriva ett längre inlägg om vårt bygge framöver.


Igår kom en tekniker från Electrolux hit och bytte kompressor på vår frys. Den var sönder från start. Nu har vi en fungerande frys med ismaskin. Så häftigt att ha färdig is, MEN ljudet är inte att leka med. Flög upp ur sängen igår kväll när isen lossnade. Men så värt det.

Vi beställde ett garagetält i måndags och igår levererades det. Otroligt snabbt och supertrevlig säljare. Bra priser också. www.vidaxl.se

Eftersom vi inte hade råd att bygga en carport/garage med förråd nu så köper vi oss ett grått garagetält. Där kan vi ställa trädgårdsredskap, cyklar etc som vi inte vill ha ute på vintern. Vi kommer också larma tältet eftersom vissa människor saknar kunskap om vad som är rätt och fel.

Resten av möblerna och kartongerna hämtar vi i omgångar. Det känns viktigt att ha garderoberna på plats så att vi får undan kläder m.m


Nu ska jag surfa runt lite innan barnen vaknar.


Ha en underbar dag alla fina människor!

Av S - 18 augusti 2014 18:55

Idag hade vi slutbesiktning och det gick bra. Vi saknar dock en spegel i badrummet, 2 st led-lampor ska bytas från kall vit till varm vit och en bänkskivesnutt är beställd. Imorgon är det slutmöte och det leder troligtvis till slutbesked/inflytt.

Skafferidörren på plats

Spisskydd på!

Av S - 18 augusti 2014 08:03

Ett par punkter som byggarna ej hunnit med återstår.

Köpte denna matta förra veckan då vi behöver den genast. Vår 1-åring är som en liten minigris nämligen. Mattan var inte toksnygg i butik, men min magkänsla var att den skulle smälta in i golvet på ett smakfullt sätt vilket stämde. Det blir toppenbra!

2 ggr 3 meter stor för under 1000 kr. Alldeles perfekt för oss just nu.

Imorgon flyttar vi in!!!! OM inte kommunen tycker annorlunda. ;-)

Presentation


Välkommen till Villa Kvarnbäcken!


Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Blogkeen
Följ Välkommen till Villa Kvarnbäcken med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se